15/10/2025 13:04:55 - 15/10/2025 13:04:55 - 20 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından düzenlenen “Yöresel Lezzetleri Tanıma Etkinliği”, öğrenciler ve akademik personelin katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlik, Öğr. Gör. Ali Tolu yönetiminde; A (A1), B (A2) ve C (B1) sınıfı öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Farklı kültürlere ait lezzetlerin tanıtıldığı etkinliğe, Öğr. Gör. Dr. Elifnur Yıldız Yalçındağ ve Öğr. Gör. Ayça Kuşçu da katıldı. Etkinlikte, öğrenciler hem kendi kültürlerini tanıtma hem de farklı kültürleri keşfetme imkânı buldu.

Katılımcılara;

  • Endonezya mutfağından: Sambal Kacang, Martabak ve Nasi Goreng,
  • Türkmenistan mutfağından: Türkmen Pilavı,
  • Türk mutfağından ise Baklava ikram edildi.

Etkinliğin temel amacı; farklı kültürlere ait yöresel lezzetlerin sınıf ortamında tanıtılması, öğrencilerin kültürel farkındalık kazanması ve dil öğrenme süreçlerine katkı sağlanması olarak açıklandı.

KLU TÖMER, bu tür etkinliklerle öğrencilerin yalnızca dil becerilerini değil, aynı zamanda kültürel etkileşimlerini de artırmayı hedeflemeye devam ediyor.

 

The ‘Regional Flavours Recognition Event’ organised by the Turkish and Foreign Language Teaching Application and Research Centre (TÖMER) at Kırklareli University was held with the participation of students and academic staff. The event took place under the supervision of Lecturer Ali Tolu, with the participation of students from classes A (A1), B (A2) and C (B1).
Lecturers Dr Elifnur Yıldız Yalçındağ and Ayça Kuşçu also participated in the event, which introduced flavours from different cultures. During the event, students had the opportunity to both introduce their own cultures and discover different cultures.
Participants were treated to:
From Indonesian cuisine: Sambal Kacang, Martabak and Nasi Goreng,
From Turkmen cuisine: Turkmen Pilav,
And from Turkish cuisine: Baklava.
The main aim of the event was stated as introducing regional flavours from different cultures in the classroom environment, raising students' cultural awareness and contributing to their language learning processes.
KLU TÖMER continues to aim to enhance not only students' language skills but also their cultural interactions through such events.

 

klutömer yöresellezzetler etkinlik

Facebook Twitter Google Plus
.
.
.
Bilgi Yönetim Sistemi
Erasmus Koordinatörlüğü
Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü
Elektronik Belge Yönetim Sistemi
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Performans Analiz Sistemi
Öğrenci E-posta Girişi
Personel E-posta Girişi
Trakya Üniversiteiler Birliği
Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
KLU Mezunlar Portalı
Öğrenci Bilgi Sistemi